Niedobory akwarium 300l

Dyskusje na tematy związane z roślinami

Moderatorzy: piotrK, sagitta

Bast3q
Posty: 217
Rejestracja: 23 maja 2011, o 18:01
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój Śląsk

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Bast3q » 4 sie 2011, o 22:03

na razie nic nie zmieniam zostaje tak jak jest czyli 2b/s tylko nawóz podaję;)
300l ZIELSKA Zlikwidowane na rzecz wężogłowów

Awatar użytkownika
Tekno
Posty: 431
Rejestracja: 1 kwie 2010, o 22:09
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Tekno » 5 sie 2011, o 04:42

2 bąble na sekundę w 300l to malutko, chyba że korzystasz z jakiegoś reaktora co i tak wydaje mi się mało. Robiłeś test na Fe, a sprawdzałeś test na co2?

Bast3q
Posty: 217
Rejestracja: 23 maja 2011, o 18:01
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój Śląsk

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Bast3q » 5 sie 2011, o 07:27

testu na co2 nie mam na żelazo robiłem i jest na poziomie 0 mam testy kropelkowe zooleka
300l ZIELSKA Zlikwidowane na rzecz wężogłowów

Awatar użytkownika
Tekno
Posty: 431
Rejestracja: 1 kwie 2010, o 22:09
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pawłowice
Kontakt:

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Tekno » 5 sie 2011, o 14:57

Jeżeli znasz ph i kh możesz skorzystać z tego kalkulatora http://holenderskie.pl/?m=7/a/kalkulator_co2 Widzę, że nie masz aktywnego podłoża więc powinien się świetnie sprawdzić. Zawsze możesz ustalić poziom co2 poprzez doświadczenie:P Zwiększając stopniowo co2 i obserwując życie. Jeżeli po kolejnym kroku zaobserwujesz, że zwierzaki nie czują się komfortowo to cofasz się 2 kroki w tył;)
Bądź kupić stały test na co2 na allegro:D

Bast3q
Posty: 217
Rejestracja: 23 maja 2011, o 18:01
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój Śląsk

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Bast3q » 5 sie 2011, o 15:57

ph mam 7,5-7,6 bez butli co2 woda miekka ok 5-10 stopni niemieckich
300l ZIELSKA Zlikwidowane na rzecz wężogłowów

Awatar użytkownika
Emi
Administrator
Posty: 6869
Rejestracja: 31 sty 2007, o 20:32
Imię: Emi
Lokalizacja: Gliwice

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Emi » 8 sie 2011, o 09:04

Bombelek8913 pisze:7,5-7,6

No to trochę CO2 by się zdało.
Pozdrawiam,
Emi

Bast3q
Posty: 217
Rejestracja: 23 maja 2011, o 18:01
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój Śląsk

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Bast3q » 8 sie 2011, o 18:53

mam 3b/s
300l ZIELSKA Zlikwidowane na rzecz wężogłowów

Awatar użytkownika
militarius5
Posty: 578
Rejestracja: 13 kwie 2010, o 15:05
Imię: Kuba
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontakt:

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: militarius5 » 8 sie 2011, o 22:20

Mało.
Fotografia -> http://www.kubaflorkiewicz.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Emi
Administrator
Posty: 6869
Rejestracja: 31 sty 2007, o 20:32
Imię: Emi
Lokalizacja: Gliwice

Re: Niedobory akwarium 300l

Post autor: Emi » 9 sie 2011, o 08:42

Jak widać po ph - za mało albo źle/nieefektywnie podawane. Zejdź do ph 6,6-6,8 to napiszemy, ze wystarczająco :)
Pozdrawiam,
Emi

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości