Problem z akwarium

Tutej pociskomy farmazony, czyli godki o wszystkim i o niczym

Moderatorzy: piotrK, sagitta

Michalg45
Posty: 5
Rejestracja: 10 sie 2016, o 11:00
Imię: Michał

Problem z akwarium

Post autor: Michalg45 » 10 sie 2016, o 11:11

Witam wszystkich . Mam problem z akwarium gdyż po zalaniu woda akwarium się mocno wybrzuszylo około 5 mm. Akwarium jest dość nietypowe ma300 l 100 cm wysokość sto długość i 30szer .czy to normalne? grubość szyb to 9 mm przednia i tylna a te boczne 11mm nie ma żadnych wzmocnień. Prosze pomóżcie. Czy muszę porobić jakieś wzmocnienia. Dziękuję i pozdro

Michal
Członek GSA
Posty: 673
Rejestracja: 4 lip 2007, o 20:22
Imię: Michał
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: Problem z akwarium

Post autor: Michal » 10 sie 2016, o 17:15

a jaka jest wysokość słupa wody bo jak wynika z pojemności 300 L długości 100 cm i szerokości 30 cm to musi ono mieć też 100 cm wysokości wtedy te 9 mm szyby przedniej bez wzmocnień jest niewystarczająca można spróbować dokleić wzmocnienia łączące przednią szybę i tył

Michalg45
Posty: 5
Rejestracja: 10 sie 2016, o 11:00
Imię: Michał

Re: Problem z akwarium

Post autor: Michalg45 » 10 sie 2016, o 18:06

Tak wysokość jest też 100 cm Jakąś szansa na zdjęcie z przykładem nie mam pojęcia zbytnio o tym przykład fotki by wiele pomógł

Michalg45
Posty: 5
Rejestracja: 10 sie 2016, o 11:00
Imię: Michał

Re: Problem z akwarium

Post autor: Michalg45 » 10 sie 2016, o 18:08

Tzn wody jest odlane jakieś 30 cm także wysokość słupa wody będzie o tyle mniejsza Dzięki

Michal
Członek GSA
Posty: 673
Rejestracja: 4 lip 2007, o 20:22
Imię: Michał
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Re: Problem z akwarium

Post autor: Michal » 11 sie 2016, o 12:02

Wklej szybki szerokości ok 10 cm łączące przednią i tylnią szybę powiedzmy 25 cm od bocznych szyb i powinno być ok

Michalg45
Posty: 5
Rejestracja: 10 sie 2016, o 11:00
Imię: Michał

Re: Problem z akwarium

Post autor: Michalg45 » 21 wrz 2016, o 00:24

Dziękuje tak zrobiłem i jest git

ODPOWIEDZ